Основи синтезу мистецтва України у 2022–2023 роках - Прокопович, Тетяна Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
В останні кілька років, а особливо в час військової агресії росії, в Україні відбулися радикальні трансформації мистецтва та культурної суб’єктності. Питання про місце та подальший розвиток мистецтва в сучасному українському суспільстві стало доволі вагомим, так як, саме мистецтво, стає все більш актуальним у нових соціально-економічних та геополітичних умовах. Різноманітні глобальні проблеми в суспільстві стали висвітлюватись крізь призму мистецтва, тому ця проблематика взаємин потребує системного вивчення та дослідження соціально критичного мистецтва його інноваційного розвитку в Україні.
Keywords: мистецтво; живопис; сучасне мистецтво