Сутність та інструменти антикризового менеджменту - Черчик, Лариса Миколаївна; Марців, Тетяна; Cherchyk, Larysa M.; Martsiv, Tetiana (Луцький національний технічний університет, 2017)
У статті розглянуто існуючі підходи до визначення сутності антикризового менеджменту підприємством; запропоновано його трактування як сукупності управлінських рішень та дій, націлених прогнозування та виявлення сигналів щодо можливих загроз, діагностику кризового стану підприємства, розробку та впровадження заходів щодо попередження та зниження негативних наслідків. Визначено елементи системи антикризового менеджменту – об’єкт, суб’єкт, предмет, мета, принципи, функції, критерії, інструменти; основні етапи процесу антикризового менеджменту. Охарактеризовано інструменти антикризового менеджменту операційного, тактичного та стратегічного рівнів.

The article reviews current approaches to defining the essence of crisis management now; offered his interpretation as enterprise management system that provides prediction and detection signals of possible threats diagnosis crisis enterprises, the development and implementation of measures to prevent and reduce the negative effects of the crisis. Defined elements of crisis management – object, subject, object, purpose, principles, functions, criteria and tools; Main stages of crisis management. The characteristic instruments of crisis management operational, tactical and strategic level.
Essence and crisis management tools
Keywords: інструменти антикризового менеджменту; підприємство; антикризовий менеджмент; процес антикризового менеджменту; business; crisis management; the process of crisis management; crisis management tools