НОМІНАЦІЯ ЧОЛОВІЧОГО ПОЯСНОГО ОДЯГУ І ЙОГО ДЕТАЛЕЙ У ГОВІРКАХ СЕРЕДНЬОГО ТА ЗАХІДНОГО ПОЛІССЯ - Гримашевич, Галина; Grymashevich, G. (Cхідноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано назви чоловічих штанів та їх деталей, зафіксованих автором у говірках Середнього Полісся та українськими діалектологами в західнополіських говір¬ках; визначено специфіку номінації цього різновиду чоловічого поясного одягу. The article analyses the names of the men's trousers and its details, which were fixed by author in the Middle Polissia and Ukrainians dialectologists in the dialects of Western Polissia; determined the specific of the nomination this variety of the men's waist clothes.
Keywords: номінація; лексема; Середнє Полісся; Західне Полісся; чоловічий поясний одяг; nomination; lexem; middle polissia; western polissia; men's waist clothes