Особливості перекладу англійських військових термінів на позначення зброї нелетальної дії - Калиновська, Ірина Миколаївна (Луцький національний технічний університет, 2024)
Військовий переклад в Україні постійно розвивається завдяки інтенсифікації заходів міжнародного оборонного співробітництва, адаптації Збройних Сил України до стандартів НАТО, необхідності перекладу важливих військово-політичних документів, а також усного та письмового військово- технічного і військово-спеціального перекладу. У контексті війни росії в Україні, військова термінологія виступає як ключовий інструмент у взаєморозумінні між різними військовими силами, урядовими організаціями та міжнародними партнерами, що й зумовлює актуальність нашого дослідження, об’єктом якого є терміни на позначення зброї нелетальної дії.
Мета дослідження – висвітлити особливості перекладу англійських військових термінів на позначення зброї нелетальної дії. Матеріалом дослідження слугують: онлайн словник англійських військових термінів та глосарій англійських термінів на позначення зброї нелетальної дії.
Keywords: переклад; translation; військовий термін; military term; зброя нелетальної дії; non-lethal weapons