Сумнів як прокляття: до проблеми психології зради у драматичному діалозі Лесі Українки «На полі крові» - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, L. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Стаття присвячена проблемі психологічної мотивації зради у драматичному діалозі Лесі Українки «На полі крові». В інтерпретації письменниці первинний мотив, який спровокував зраду Юди, – його квазісумнів, викликаний комунікативним розривом, нездатністю учня осмислити вчення пророка. The article deals with the psychological motivations of treason in a dramatic dialogue Lesia Ukrainka «On the field of blood». In the writer's interpretation of the primary motive, which provoked the betrayal of Judas – its quasi-doubt caused by the rupture of a communicative, student's inability to comprehend the teachings of the prophet.
Doubt is like a curse: the problem of psychology of betrayal in a dramatic dialogue Lesia Ukrainka «On the field of blood»
Keywords: християнська віра; зрада; психологія сумніву; інтерпретація; Юда; Christian faith; betrayal; psychology doubt; interpretation; Judas