Психологічна специфіка формування особистісної зрілості у студентів – майбутніх психологів - Дащаківська, Любов Зиновіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Бакалаврська робота присвячена теоретико-емпіричному дослідженню специфіки формування особистісної зрілості у студентів – майбутніх психологів У першому розділі розглянуто теоретико-методологічні засади визначення феномену особистісної зрілості в сучасній вітчизняній психології, а також розкрито специфіка формування особистісної зрілості у майбутніх психологів. Багатогранне особистісне зростання майбутнього психолога як успішного спеціаліста, спроможного надати психологічну допомогу собі та іншим людям закладене не лише у його професіограму, але й виступає ключовим кредо його діяльнісно опосередкованого буття. Другий розділ присвячено емпіричному вивченню рівня психологічної зрілості майбутніх психологів, розроблено програму емпіричного дослідження, яка дозволила з’ясувати основні рівні прояву; на основі отриманих результатів сформовано та проінтерпретовано отримані дані. Теоретичне значення дослідження полягає в розширенні наукових уявлень про специфіку формування особистісної зрілості в сучасних студентів факультету психології Практичне значення результатів дослідження полягає в тому, що вони можуть бути враховані як в освітньому процесі університету, так і для індивідуальної роботи з майбутніми психологами щодо оптимізації їхньої особистісної зрілості
Keywords: особистісна зрілість; особистісно-фахова готовність; когнітивна готовність; емпатійна спроможність; емоційний інтелект; евристичність; креативність; самостійність