Екологічні тренди у формуванні конкурентних переваг готелю «Golden Lion de SPA» - Панасюк, Анастасія Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Дослідження присвячене аналізу екологічних трендів у готелі «Golden Lion & Spa» та їх впливу на конкурентоспроможність. У першому розділі висвітлено сутність та поняття екологічних трендів у сфері гостинності, зокрема їх вплив на стратегії сталого розвитку готельного бізнесу. Визначено ключові принципи розвитку еко-готелів в Україні, зосереджено увагу на сучасних екологічних стандартах та їх впровадженні в індустрію гостинності. Обгрунтовано методичні підходи до оцінки впливу екологічних заходів на конкурентоспроможність готелю. Другий розділ вміщує аналіз діяльності готелю «Golden Lion & Spa», включаючи його загальну характеристику та організаційну структуру. Оцінено особливості функціонування готелю, його концепцію та стратегічні напрямки розвитку. У третьому розділі розглянуто роль екологічних трендів у формуванні конкурентних переваг готелю «Golden Lion & Spa». Проведено дослідження екологічних ініціатив, оцінено їх вплив на ринкові позиції готелю та визначено конкурентні переваги, які виникають внаслідок впровадження екологічних заходів. Виконано PESTLE-аналіз зовнішнього середовища готелю для виявлення ключових факторів, що впливають на його екологічну політику. Четвертий розділ присвячений визначенню стратегічних напрямів удосконалення діяльності готелю «Golden Lion & Spa» для посилення його конкурентних переваг. Запропоновано впровадження реабілітаційних програм як інноваційного підходу, що сприятиме підвищенню привабливості готелю. Оцінено економічну ефективність запропонованих заходів, проаналізовано їх потенційний вплив на фінансові показники та рівень задоволеності клієнтів. У висновках узагальнено основні результати дослідження, підтверджено значущість екологічних трендів для розвитку готельного бізнесу та окреслено перспективи подальших досліджень у цьому напрямі.
Keywords: екологічні тренди; конкурентні переваги; готель; інноваційні технології; реабілітаційні програми