Діяльність Національного інституту стратегічних досліджень - Котельчук, Ірина Русланівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота зосереджує увагу на аналізі інформації в контексті дослідження державної інформаційно-аналітичної інституції України, Національного інституту стратегічних досліджень, яка максимально об’єктивно й ефективно використовує публічні відомості для висвітлення результатів, від яких опосередковано залежить формування та реалізація державної політики. У роботі висвітлено теоретичні засади та стан наукового вивчення проблеми. Предметом дослідження виступає діяльність Національного інституту стратегічних досліджень. Наукове дослідження складається зі вступу, основної частини, висновків та списку використаних джерел. У вступі обґрунтовано актуальність теми, поставлено мету та окреслено її завдання, визначено об’єкт, предмет та методи дослідження. У першому розділі розглянуто теоретико-методологічні основи дослідження, а саме базові поняття наукової системи та стан наукового вивчення теми, джерела, завдяки яким вдалося проаналізувати визначену проблему. У другому розділі проаналізовано загальні положення організації роботи Національного інституту стратегічних досліджень, його науковий напрям від часу створення до 2023 р. Третій розділ наповнений змістом про аналіз стратегічного управління Інституту, моделювання та прогнозування його роботи. Висвітлено окремі питання експертної оцінка НІСД щодо діяльності державних відомчих структур в період війни у 2024 р. Результатом наукового дослідження є висновки, які висвітлюють аналіз викладеного змісту усіх складових наукової роботи.
Keywords: Національний інститут стратегічних досліджень; національна безпека; інформаційна діяльність; аналітика; війна