Макіавеллістичні тенденції комунікативної компетентності службовців державної прикордонної служби - Олійник, В. В.; Вірний, С. С.; Oliynyk, V. V.; Virnyi, S. S. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, Ін-т соц. та політ. психології АПН України, 2011)
У статті здійснено теоретико-емпіричне вивчення макіавеллістичних тенденцій комунікативної компетентності службовців державної прикордонної служби. Визначено рівень прояву макіавеллістичних характеристик і на основі отриманих результатів подано рекомендаційні матеріали психологам військових частин щодо покращення комунікативної компетентності службовців-прикордонників. The article is dedicated to the theoretic empirical research of the officials of state border service communicative competence. The level of machiavelli characteristics manifestation is defined. On the basis of obtained results reference materials concerning improvement of the officials of state border service communicative competence are presented to the military units psychologists.
Machiavelli Tendencies of the Officials of State Border Communicative Competence
Keywords: спілкування; комунікативна компетентність; макіавеллізм; службовці-прикордонники; communication; communicative competence; machiavellism; border guards