Субрегіональний рівень України: підходи до реформування - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn YA. (Національна академія державного управління при Президентові України, 2010)
У статті розглядається проблематика реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою України. У процесі дослідження наведено і проаналізовано існуючі концепції реформування районів, а також окреслений авторський підхід у контексті європейського досвіду та національних традицій.

To the problem of reformation subregional level administrative-territorial device of Ukraine is examined in the article. In the process of research existent conceptions of reformation of districts are resulted and analysed, and also author approach is outlined in the context of European experience and national traditions.
Keywords: район; district; повіт; povit; адміністративно-територіальний устрій; administrative-territorial device; адміністративно-територіальна одиниця; administrative-territorial unit; субрегіональний рівень; subregional level; субрегіоналізація; subrevivifying