Сучасні форми контролю якості управління будівельними проектами - Данилюк, Тетяна Іллівна; Мурафа, Тарас Романович (Агросівт, 2024)
В статті досліджено сучасні форми контролю якості, які набувають все більшого значення і стають невід'ємною частиною будівельного процесу, який вимагає високих стандартів якості на всіх етапах виконання проекту. Доведено, що ефективний контроль якості у будівництві допомагає уникнути багатьох проблем та сприяє підвищенню репутації будівельної компанії та її конкурентоспроможності на ринку. Обґрунтовано, що для здійснення ефективного контролю якості необхідно враховувати основні вимоги контролю якості у будівництві і виділено його основні етапи. Подана характеристика сучасних форм контролю якості в управлінні будівельними проектами, які пропонують нові можливості для моніторингу, аналізу та управління якістю на всіх етапах проекту. Зроблено висновок, що впровадження виділених форм контролю значно розширює можливості для забезпечення точності і ефективності в контролі якості.
Keywords: контроль якості продукції і послуг; управління будівельними проектами; 65.014.12