Інноваційні підходи до організації фізкультурно-оздоровчої діяльності в початкових класах - Кондратович, Сергій Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Наукове дослідження присвячене теоретичному обґрунтуванню інноваційних підходів до організації фізкультурно-оздоровчої діяльності в початкових класах, у межах якого визначено сутність цієї діяльності, узагальнено сучасні інноваційні технології та окреслено психофізіологічні умови їх ефективного застосування. На основі анкетування виявлено реальний стан упровадження інновацій, рівень обізнаності педагогів, а також інтерес і мотивацію учнів до нових форм рухової активності. Установлено, що, незважаючи на зацікавленість школярів, використання інновацій у школах є обмеженим через нестачу ресурсів та недостатню підготовленість учителів. Отримані результати підтверджують необхідність модернізації змісту фізкультурно-оздоровчої діяльності та розширення можливостей застосування інтерактивних технологій відповідно до вікових особливостей молодших школярів.
Keywords: фізкультурно-оздоровча діяльність; інноваційні технології; початкова школа; НУШ; рухова активність; молодші школярі; фізичне виховання