Моделі ритмічної структури базових стрибків у художній гімнастиці - Заплатинська, Оксана; Zaplatynsky, Oksana; Петрина, Роман; Petryna, Roman (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
Моделювання – один з ефективних методів побудови тренувального процесу. Моделі ритмічної структури будь-якої вправи значно прискорюють процес її вивчення та сприяють засвоєнню техніки. Отже, завданням цього дослідження є розробка моделей ритмічної структури виконання базових стрибків у художній гімнастиці. У результаті проведеного відеоаналізу та дослідження ритмічної структури за допомогою програми «Ритмік» у статті представлено ритмічну структуру базових стрибків у художній гімнастиці, на основі якої розроблено та описано моделі їх виконання. Виявлено особливості ритмічної структури виконання різних груп стрибків, відмінності та подібності ритмічної структури виконання різних за способом підготовки та формою реалізації стрибків. Розроблені моделі планується використати в програмі навчання стрибків з урахуванням ритмічної структури. Simulation – one of the most effective methods of constructing the training process. Models rhythmic structure of any exercise significantly accelerate its study and promote the absorption of technology. Thus, the objective of this research is to develop models of rhythmic patterns perform basic jumps in artistic gymnastics. As a result of video analysis and study of rhythmic patterns using the «rhythm» in the article the basic rhythmic structure in gymnastics jumps on which model developed and described their performance. The features rhythmic patterns of different groups perform jumps, differences and similarities perform various rhythmic patterns by the method of preparation and form of the jumps. The models will be used in the training program jumps considering rhythmic structure.
Models Rhythmic Structure of Base Jumps in Gymnastics
Keywords: стрибки; моделі; структура; ритмічна; гімнастика; художня; jumping; model; structure; rhythmic; gymnastics; artistic