Форми діяння та способи вчинення порушення рівноправності громадян (за матеріалами судової практики) - Старко, Оксана Леонтіївна (My University, 2024)
Статтю присвячено практиці застосування кримінально-правової заборони порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. На основі аналізу вироків встановлено типові форми цього діяння та способи їх вчинення.
Keywords: порушення рівноправності громадян; кримінальна відповідальність; форми дій; розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті; приниження національної честі та гідності; вироки