Історія Волині - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Дисципліна «Історія Волині» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін і спрямована на історичне пізнання студентами історії рідного краю, на вивчення джерел історії, конкретних подій, явищ, фактів, життя і діяльності історичних осіб, що сприятиме національно-культурному відродженню, збереженню історичної пам’яті і формуванню історичної свідомості. Історія краю має важливе значення у вихованні молоді, тому у зв’язку із запровадженням на історичних факультетах вищих навчальних закладів історії краю, як нормативного курсу, доцільно, щоб програма вивчення цієї близької кожному студенту дисципліни, була викладена у контексті світової та вітчизняної історії. Також необхідно врахувати теми, які були раніше випущені або недостатньо висвітлені.
Keywords: Волинь; Київська Русь; Галицько-Волинська держава; Російська імперія; Річ Посполита; Світові війни; Сучасна історія Волині