Брекзит та деякі його наслідки для України - Бояр, Андрій Олексійович; Буднік, Іванна Василівна; Сахан, Тетяна Олегівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Розглядаються деякі передумови результатів референдуму 2016 р. про членство Великої Британії у Європейському Союзі (ЄС) та причини зміни настроїв британців з часу попереднього аналогічного референдуму у 1975 році. Акцентується увага на значній ролі цієї країни як «донора» євроінтеграційних проектів. Виділяються і розглядаються основні, на думку авторів, соціально-економічні наслідки брекзиту для України, а саме: зменшення фінансових можливостей ЄС щодо України, погіршення умов торговельно-економічних відносин між Україною та Великою Британією та погіршення умов працевлаштування громадян України в країнах ЄС.
Keywords: брекзит; наслідки; Україна; Європейський Союз