Пріоритети політики бюджетної консолідації в Європейському Союзі - Кулай, Аліна Василівна; Kulaj, A. V. (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2015)
Бюджетна система ЄС, як на наднаціональному, так і національних рівнях вимагає суттєвого реформування, що полягає у застосуванні більш гнучких фінансових інструментів бюджетування, моделей та фори економічних взаємовідносин між інституціями ЄС та країнами-членами, посилення дієвості офісу ЄС з боротьби з шахрайством, удосконалення системи наднаціонального контролю та інші. При цьому, в бюджетній діяльності ЄС І важливу роль відіграє поєднання процесів вертикальної конвергенції видатків бюджету ЄС з горизонтально» І конвергенцією, яка в переважній мірі має застосування в податковій політиці ЄС - гармонізації та уніфікації І податкових систем країн-членів.
Keywords: бюджетна консолідація; Європейський Союз