Арт-терапія - Лазорко, Ольга Валеріївна; Lazorko, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс «Арт-терапія» є вибірковою дисципліною підготовки фахівців за спеціальністю «Клінічна психологія» за освітнім ступенем «Магістр». Програма курсу «Арт-терапія» спрямована на ознайомлення студентів з новітніми психотерапевтичними технологіями, спрямованими на реабілітацію всіх груп населення, що практично не мають протипоказів до застосування та демонструють позитивний пролонгований ефект професійного застосування. Навчальний курс з арт-терапії – це система лекційних, практичних та лабораторних занять, самостійної роботи студентів (СРС), консультацій, екзамену, які побудовані на основі таких принципів: 1) достовірності інформації; 2) системності викладу матеріалу, який призначений для використання в педагогічній діяльності; 3) встановлення міждисциплінарних зв’язків; 4) планомірної взаємодії суб’єктів навчального процесу (викладачів і студентів). Такий підхід є можливим на основі поєднання лекційної інформації з практичними вправами семінарських занять, лабораторними заняттями та самостійною підготовкою студентів зі спеціально розроблених питань.
Keywords: методологічні та теоретичні основи арт-терапії; форми і техніки арт-терапії