Лінгвістика тексту: силабус - Галапчук-Тарнавська, Олена Михайлівна (My University, 2020)
Силабус нормативної навчальної дисципліни спеціальності "035 Філологія" ОП «Мова і література (англійська). Переклад» ОКР "бакалавр"
Навчальна дисципліна «Теоретичний курс основної іноземної мови. Лінгвістика тексту» є нормативною дисципліною циклу професійної підготовки студентів і викладається у контексті підготовки фахівців спеціальності «Мова і література (англійська).Переклад». Лінгвістика тексту є галуззю мовознавства, яка вивчає семіотичну, структурно-граматичну, семантико-змістову, комунікативно-прагматичну організацію текстів, їхню категорійну систему і мовні засоби її репрезентації, а також процеси продукування , розуміння й інтерпретації текстів у семіотичному універсумі культури. Метою викладання навчальної дисципліни “Лінгвістика тексту” є формування у майбутніх спеціалістів аналітичних навичок, поєднання основних питань теорії лінгвістики і практики лінгвістичного аналізу тексту.
Keywords: Лінгвістика тексту