Психодіагностика та математичні методи в психології - Дучимінська, Тамара Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є основні категорії, принципи, методи та інструменти виміру індивідуально-психологічних особливостей особистості та технології, засоби й методи обробки інформації щодо побудови науково обґрунтованих баз даних в різних сферах діяльності психологів та сучасні можливості математичних методів щодо забезпечення достовірності результатів психологічних досліджень. Мета викладання навчальної дисципліни передбачає ознайомлення студентів з широким колом теоретико-методологічних питань щодо особливостей здійснення психодіагностичного дослідження та статистичних обчислень й матаматичної обробки психодіагностичних результатів, практичне оволодіння студентами математичними методами аналізу експериментальних даних для вирішення як науково-пошукових, так і прикладних завдань.
Keywords: психодіагностика; психометрія; тест; методики діагностики; проективна діагностика; опитувальні методи