Футбольні матчі як привід для збройного конфлікту між Сальвадором і Гондурасом у 1969 році - Кулик, Сергій Михайлович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Проаналізовано суспільно-політичну ситуацію в Сальвадорі й Гондурасі напередодні, під час і після проведення футбольних матчів між національними командами цих країн за вихід до фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 1970 р. Саме ці матчі влада Сальвадору використала як привід для війни з Гондурасом, що завдала значних збитків обом державам і суттєво вплинула на економічні та політичні процеси в регіоні.
Keywords: футбольні матчі; стадіон; уболівальники; військові хунти; Центральноамериканський спільний ринок; війна; 32:796,332(728,4+728,3)