Удосконалення силових якостей студентів засобами атлетичної гімнастики - Навроцький, Едуард; Пантік, Василь; Navrotskiy, Eduard; Pantik, Vasiliy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Сучасні умови життя ставлять високі вимоги до рівня здоров’я студентів. Навчальний процес у вищому навчальному закладі пов’язаний зі значними психічними та фізичними навантаженнями. Важливо відзначити, що в першокурсників відбувається процес адаптації організму до нових умов життєдіяльності. Саме тому навчально-виховний процес із фізичного виховання першокурсників повинен ґрунтуватися, передусім, на виявленні їхніх фізичних можливостей. Проблема фізичного вдосконалення студентської молоді на сьогодні є актуальною й потребує зі сторони вчених, тренерів та викладачів фізичного виховання подальшого науково-практичного пошуку в покращенні стану здоров’я, фізичного розвитку та вдосконалення фізичних якостей. Стаття обґрунтовує важливість розробки змісту занять із фізичного виховання, які сприяють розвитку силових якостей у навчально-виховному процесі студентів, зокрема юнаків, оскільки розвиток цих якостей забезпечує хороший фізичний стан і готовність до творчої діяльності. Modern conditions of life put high demands to health level among students. Educational process in higher educational establishment is connected with considerable psychological and physical loads. It is necessary to underline that among first-year students happens the process of organism’s adaptation to new conditions of life. That is why educational process in physical education must be based on identification of their physical abilities. Problem of physical mastery of students youth is a burning problem for today and requires scientific and practical aimed at improvement of health condition, physical development and mastery of physical qualities from scientists, trainers and teachers. The article proves the importance of development of content of classes of physical education that help in development of power qualities during educational process of students, especially boys as development of these qualities provides with good physical condition and readiness to artistic activity.
Development of Power of First-Year Students By Means of Competitive Gymnastics
Keywords: фізичне виховання; заняття; атлетична гімнастика; сила; розвиток; студенти; physical education; classes; competitive gymnastics; power; development; students