Скрайбінг як сучасна форма візуалізації навчального матеріалу - Панасюк, Анна Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У сучасній освіті важливу роль відіграє не лише зміст навчального матеріалу, а й форми його подання. У зв’язку з активним розвитком цифрових технологій виникає потреба у використанні новітніх методів, що підвищують ефективність сприйняття та засвоєння інформації здобувачами освіти. Одним із них є скрайбінг – техніка візуалізації навчального матеріалу, яка поєднує текстову, графічну й аудіовізуальну інформацію. Цей підхід дозволяє перетворити складні концепції та абстрактні поняття на доступні образи, що значно покращує якість навчального процесу.
Скрайбінг – це інноваційний спосіб перетворення складного на простіше. Він робить навчання цікавішим, розвиває креативність і допомагає педагогам ефективніше доносити знання. Завдяки технологіям його можна використовувати при офлайн, так і онлайн заняттях.
Keywords: Скрайбінг; візуалізація; інтерактивність