Аналіз процесу навчання старшокласників плавання в школах спортивного профілю Луганської області - Андросова, А.; Androsova, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розкрито актуальність профільного навчання. Завдання цього дослідження – аналіз процесу профільного навчання учнів старшої школи, які навчаються за спортивним напрямом плавання. У роботі використано такі емпіричні методи: анкетування, бесіди, педагогічне спостереження. У статті пред¬ставлено результати дослідження з указаної проблеми, а саме: результати анкетування вчителів фізичної культури та тренерів із плавання Луганська та області, а також бесід із ними й спостережень, що відбувались у реальних умовах проведення навчально-тренувальних занять із плаванням. Це дослідження дало змогу визначити стан профільного навчання старшокласників плавання в Луганську та області. Отримані результати є підставою для висновку про необхідність забезпечення цього спортивного напряму методичним забезпеченням та, зокрема, які основні позиції повинні бути в них відображені. The article reveals the actuality of profile education. The task of this research is the analysis of process of profile education among high school pupils who are training swimming as their profile specialization. In the research it was used following empirical methods: questionnaires, interviews, teacher observation. The article presents results of research on this problem, namely the results of the questionnaires of teachers of physical culture and coaches in Luhansk region, as well as interviews with ciaches and observations that took place while training swimming. This research enabled determining the condition of swimming profile education at high school in Luhansk and Luhansk region.Obtained infomation made it possible to come to a conclusion about the need of sport orientation and methodological support, in particular, and which main positions should be reflected there.
Analysis of Swimming Training Process of Senior Pupils in Schools of Sports Profile in Luhansk Region
Keywords: профільне навчання; аналіз; плавання; profile educating; analysis; swimming