Вплив морфемної структури та словотвірно-розрядних значень на акцентні ознаки формантів іншомовного походження - Товкайло, Тамара; Довбня, Людмила; Tovkaylo, Tamara; Dovbnya, Ljudmila (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті досліджено акцентні характеристики суфіксів іншомовного походження в іменниках чоловічого роду. Установлено, що запозичені кінцеві форманти в іменниках чоловічого роду відрізняються від питомих продуктивних тим, що мають одну наголосову ознаку. Причому віддають перевагу позиції перебування під наголосом ںś. The article investigates the accent characteristics of the suffixes borrowed from other languages in the masculine nouns. It is stated, that the borrowed final forming elements in the masculine nouns differ from the mofe important productive elements in having one stress feature. Moreover, they tend to be found in the stressed position ں ś.
Influence of Morpheme Structure and Word-Formation-Digit Values on the Accentual Signs of Foreign Origin
Keywords: суфікс; іменник; формант; продуктивність; наголос; позиція; suffix; noun; forming element; efficiency; accent; position