Дослідження коефіцієнта корисної дії реальних циклів - Головіна, Ніна Анатоліївна; Holovina, Nina A.; Налепа, Наталія Василівна; Nalepa, N.V.; Савош, Валентин Олексійович; Savosh, V.O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті дано порівняльний аналіз окремих циклів: циклу, що складається із двох ізобар та двох ізохор; циклу чотирьохтактного двигуна внутрішнього згорання. Визначено для них коефіцієнт корисної дії при однакових умовах. Проаналізовано можливість досягнення максимального коефіцієнта корисної дії та проведено порівняння із циклом Карно у цих же умовах. Research of energy conversion efficiency of real cycles. The article deals with the comparative analysis of individual cycles: cycle which is consists of two isobars and two isochors, four-cycle internal combustion engine.The energy conversion efficiency under the same conditions was determined for them. The possibility of achieving the maximum of the energy conversion efficiency was analyzed and the comparison with the Carnot cycle in the same conditions was made.
Research of energy conversion efficiency of real cycles
Головіна Ніна Анатоліївна, доцент, зав. кафедри загальної фізики та методики викладання фізики Налепа Наталія Василівна, вчитель фізики Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука Савош Валентин Олексійович, завідувач відділу фізико-математичних дисциплін ВІППО
Keywords: реальні цикли; цикл Карно; коефіцієнт корисної дії; real cycles; Carnot cycle; Energy conversion efficiency