Спеціальні історичні дисципліни - Бондаренко, Геннадій Васильович; Bondarenko, Hennadii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Програма навчальної дисципліни “ Спеціальні історичні дисципліни” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр напряму 0203 «гуманітарні науки»: спеціальності 6.020301 «історія»; спеціальності 6.020301 «Музейна справа і охорона пам’яток історії та культури». Предметом вивчення навчальної дисципліни є система спеціальних історичних дисциплін та закономірності й особливості їх розвитку і використання в історичних дослідженнях. Міждисциплінарні зв’язки: з історією України, всесвітньою історією, археологією, історіографією, теорією і методологією історії.
Keywords: палеографія; філіграні; неографія; теорія документа; система літочислення; історична метрологія