Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща»: перспективи діяльності - Джам, Олена; Dzham, Helen (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розглянуто роль природно-заповідного фонду в житті біосфери та суспільства. Обґрунтовано визнання ідеї створення екологічної мережі як найбільш фундаментальної (за останні десятиліття) в сфері теоретичної та прикладної екології. Відповідно до мети створення Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» визначено основні завдання його діяльності. The role of nature reserves in the life of the biosphere and of the society is an extraordinarily important and diverse one. Justified vyznanie idea of the ecological network as the most fundamental in the last decade in the field of ecology. According to the goals of the establishment of Kivertsi national nature reserve «Tsuman’ Virgin Forest», it is charged with the following tasks.
Kivertsi National Nature Reserve «Tsuman’ Virgin Forest»: Prospects of Activity
Keywords: національний природний парк; охорона довкілля; відтворення природних ресурсів; екологічна культура та виховання; national nature reserve; environmental protection; reproduction of the natural resources; ecological culture and education