Гендерні стратегії й тактики в гомогенному інформативному дискурсі - Семенюк, Антоніна Афанасіївна; Semeniuk, A.A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
На матеріалі сучасної англійської мови у статті проаналізовано особливості інтерперсональної взаємодії між комунікантами одного гендеру в кооперативному сімейному дискурсі. Розглянуто мовні засоби вираження стратегій і тактик конверсантів у гомогенних діадах. In the article the peculiarities of interpersonal cooperative interaction between the communicants of the same gender in the parenthood discourse are analysed on the basis of modern English material. The lingual means of strategies and tactics of men and women within the framework of homogeneous communication have been highlighted.
Gender Strategies and Tactics in Homogeneous Make-know Discourse
Keywords: гендер; gender; сімейний інформативний дискурс; parenthood make-know discourse; кооперативна взаємодія; cooperative interaction; стратегія; strategy; тактика; tactics