Модальная семантика паремийного императива - Приймачок, Оксана Іванівна; Pryimachok, O. I. (Запорізький національний університет, 2011)
У статті описано основні шляхи і способи реалізації модального потенціалу російських паремій, що мають первинну імперативну модальність. Встановлено співвідношення між семантичним обсягом прислів’я та можливістю модифікації його модального значення. На конкретних прикладах продемонстровано різні напрямки транспозиції паремійного імператива. The ways and means of modal transpositions of Russian paremies which have the primary imperative modality are described in this article. Then is founded correlation between the semantic structure of the proverb and the possible modification of its modal meaning. Paremical Imperative is transformed into the zone of the indicative, debitive and optative.
Modal semantic of paremical Imperative
Keywords: модальная транспозиция; паремия; императив; modal transpositions; paremy; Imperative