Стан і відповідність законодавчої бази сучасним потребам кримінально-виконавчої системи України - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2008)
На основі аналізу національного кримінально-виконавчого законодавства, а також підзаконних нормативно-правових актів визначено кількісні та якісні показники законодавчої бази у цій сфері, встановлено її відповідність міжнародним стандартам поводження із засудженими та сучасним потребам вітчизняної пенітенціарної системи. On the basis of analyses of national criminal-executive legislation as well on normative-legal bylaws qualitative and quantitative indices of lawmaking base in this field are defined, its conformity to international standards in treatment of convicted persons and to modern needs of native penitentiary system is determined.
State and conformity of legislative base to modern requirements of Ukrainian criminal-executive system
Keywords: кримінально-виконавче законодавство; пенітенціарна система; ресоціалізація; гуманізація