Класифікаційні ознаки та типологічні особливості волинської народної дитячої іграшки - Берлач, Олександр Павлович (Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, 2024)
Українська іграшка, як і саме життя нашої нації, сягає глибокої давнини. Проста, виготовлена з природних матеріалів, вона зберігала в собі сили землі і сонця, тепло рук рідних людей. Здавалося б, це дитяча забавка, не варта уваги дорослої серйозної людини. Та завжди були по всій Україні майстри, які знаходили особливий сенс у виготовленні іграшок для дітей.

The Ukrainian toy, like the very life of our nation, dates back to ancient times. Simple, made of natural materials, it kept in itself the forces of the earth and the sun, the warmth of the hands of native people. It would seem that this is a child's toy, not worthy of the attention of a serious adult. But there have always been craftsmen all over Ukraine who found special meaning in making toys for children.
Keywords: волинська народна дитяча іграшка; Volyn folk children's toy; Волинь; Volyn; ознаки; signs; 7:07.745/749