Здоров’язберігаючі технології в сучасній психології - Хлівна, Олександра Миколаївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Мета викладання навчальної дисципліни: надати студентам вибіркові тематичні знання здоров’язберігаючих технологій в сучасній психології, про класичні та сучасні методи психології здоров’я, забезпечити студентів відповідними сучасним вимогам знаннями про всебічне вдосконалення людини, основні напрями та підходи, навчання студентів умінню інтегрувати отриману інформацію в цілісну систему уявлень про здоров’я людини та її поведінку, умінню здійснювати ситуативну і системну оцінку психологічного факту, явища, пов’язаного зі здоров’ям людини. Основними завданнями дисципліни є оволодіння студентами практичними навиками, які забезпечували б кваліфіковане професійне розв’язання завдань із психології здоров’я, дослідження гендерних аспектів психічного і соціального здоров’я, щзнайомлення з теоретичними засадами дитячої та шкільної психології здоров’я, поглиблення розуміння психологічних особливостей професійного здоров’я, обґрунтування методів психологічного впливу на зміцнення і поліпшення стану здоров’я особистості.
Keywords: здоров’я; здоровий спосіб життя; здоров’язберігаючі технології; саморегуляція та самоконтроль; здоров’язберігаюча компетентність; психологічні практики