Організаційно-методичні умови формування моторики дітей молодшого шкільного віку з послабленим зором у процесі фізичного виховання - Фурман, Ю.; Furman, Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Проаналізовано спеціальноу науково-методичноу літературу щодо організаційно-методичних умов для формування моторики дітей молодшого шкільного віку з послабленим зором у процесі адаптивного фізичного виховання. Визначено підбір авторами адекватних принципів, методів і засобів, а також форм проведення занять для формування рухових умінь та навичок у навчально-виховному процесі адаптивного фізичного виховання для молодших школярів із захворюванням зорового аналізатора. An analysis of special scientific and methodological literature on organizational and methodical conditions for the formation of motor skills of primary school children with impaired vision in the process of adaptive physical education is presented. It was defined a selection of authors of adequate principles, methods and tools, as well as forms of employment for the formation of motor skills in educational process of adaptive physical education for junior schoolchildren with the disease of an optic analyzer.
Organizational and Methodical Conditions of Formation of Motor Skills of Junior Schoolchildren with Impaired Vision in the Process Physical Education
Keywords: молодші школярі; діти з особливими потребами; слабкозорі учні; junior schoolchildren; children with special needs; visually impaired students; 796.035+615.82