Маркетингове стратегічне планування підприємства - Босий, Степан Борисович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі викладено теоретико-методичні аспекти маркетингового стратегічного планування на підприємстві. Визначено сутність, види, особливості та складові маркетингового стратегічного планування на підприємстві. Описано методичні підходи до аналізу складових та оцінки ефективності маркетингового стратегічного планування. Проведено аналіз стану і тенденцій розвитку ринку агросфери. Розроблено загальну економіко-організаційну характеристику підприємства. Проведено аналіз складових та оцінку ефективності маркетингового стратегічного планування на підприємстві. Визначено перспективи розвитку, розроблено маркетингову стратегію для підприємства, а також описано економічне обґрунтування запропонованих заходів у сфері маркетингового стратегічного планування підприємства. Наукова новизна роботи полягає у поглибленні теоретичних та методичних засад маркетингового стратегічного планування підприємства з урахуванням сучасних тенденцій розвитку агросфери. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості їх використання для вдосконалення системи маркетингового стратегічного планування на підприємствах. Запропоновані підходи можуть бути застосовані при розробці маркетингових стратегій, визначенні пріоритетів розвитку, оптимізації ресурсного забезпечення та підвищенні ефективності управлінських рішень. Отримані результати також можуть слугувати аналітичною основою для формування довгострокових планів розвитку підприємства в умовах мінливого ринкового середовища.
Keywords: маркетингове стратегічне планування; маркетингова стратегія; конкурентоспроможність підприємства; ефективність маркетингового стратегічного планування