Організація наукових досліджень та професійної діяльності в галузі - Федотова, Тетяна Володимирівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Програма навчальної дисципліни «Організація наукових досліджень та професійної діяльності в галузі» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра спеціальності 053 «Психологія» за освітньою програмою «Психологія».Предметом вивчення навчальної дисципліни є з’ясування специфіки професійної діяльності психолога; питання організації, проведення і узагальнення результатів психологічного дослідження, форми його представлення. Міждисциплінарні зв’язки: навчальна дисципліна «Організація наукових досліджень та професійної діяльності в галузі» є фундаментальною основою для написання студентами-психологами курсових робіт, представлення свого наукового доробку у наукових публікаціях, виступах на науково-практичних семінарах, конференціях, диспутах тощо, організації професійної діяльності в майбутньому загалом. Вивчення курсу пов’язані зі знаннями, які студенти паралельно отримують при вивченні таких дисциплін як «Вступ до спеціальності», «Загальна психологія», «Соціальна психологія», «Експериментальна психологія» та ін. Знання отримані при вивченні даного курсу застосовуються при вивченні таких дисциплін як «Вікова психологія», «Патопсихологія», «Медична психологія», «Педагогічна психологія» «Історія психології» та ін.
Keywords: наукове дослідження; методи; емпіричні методи; теоретичні методи; етичний кодекс психолога; конференція; презентація; програма виступу; стаття; тези; доповідь; анотація