Стратегічне єврорегіональне співробітництво: основа для активізації зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності в Україні - Павліха, Наталія Володимирівна; Зелінська, Олена Зіновіївна; Цимбалюк, Ірина Олександрівна (My University, 2023)
У монографії виконано теоретичне узагальнення та запропоновано нові наукові підходи до виконання актуального науково-практичного завдання, яке полягає в поглибленні теоретико-методичних і практичних засад організаційно-економічного забезпечення активізації зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності в умовах єврорегіонального співробітництва. Розкрито теоретико-методичні засади активізації зовнішньоекономічної діяльності регіону в умовах єврорегіонального співробітництва; здійснено діагностику зовнішньоекономічної діяльності регіонів України в умовах єврорегіонального співробітництва України; узагальнено організаційно-економічні засади активізації зовнішньоекономічної діяльності регіону в умовах єврорегіонального співробітництва; розкрито зміст інноваційної економіки, сталого розвитку та детінізація як стратегічних орієнтирів активізації ЗЕД та інвестиційної діяльності в Україні; наведено інвестиційні теорії та стратегії для єврорегіонального розвитку; набули подальшого розвитку концептуальні засади активізації інвестиційної діяльності в умовах стратегічного єврорегіонального співробітництва; запропоновано методичні підходи до діагностики інвестиційного забезпечення сталого розвитку; проаналізовано сучасний стан та перспективи відновлення інвестиційної діяльності в Україні; здійснено аналіз інвестицій за видами економічної діяльності та визначено пріоритетні сфери їх залучення; обґрунтовано механізм активізації інвестиційної діяльності із використанням досвіду ЄС. Видання рекомендоване науковій спільноті, керівникам, управлінцям, менеджерам усіх рівнів та іншим зацікавленим особам.
Keywords: єврорегіональне співробітництво; зовнішньоекономічна діяльність; інвестиційна діяльність; інвестиції; активізація інвестиційної діяльності; інноваційна економіка; сталий розвиток регіону; регіон; детінізація економіки; євроінтеграція; відновлення; повоєнний період; капітальні інвестиції; фінансове забезпечення; інвестиційне забезпечення; цілі сталого розвитку; 339.92:330.322]:005.591(477)