Поєднання тренувальних засобів у передзмагальному мезоциклі в тренувальному процесі легкоатлеток-бар’єристок - Мудрик, Жанна; Добринський, Володимир; Смолюк, Вадим; Мудрик, Zhanna; Dobrynskij, Volodymyr; Smoluk, Vadym (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Успішний виступ значною мірою залежить від того, наскільки оптимальний стан підготовленості спортсмена на момент змагань. Готовність формується в тренувальному процесі, який передує змаганням, і надійність змагальної діяльності виявляється тісно пов’язаною з тренувальним процесом у передзмагальному мезоциклі. Специфіка легкої атлетики потребує планування підготовки в тренувальному занятті за кількома легкоатлетичними вправами, які значно різняться за структурою рухових дій та умовами їх виконання. Однією з головних проблем оптимізації тренувального процесу в передзмагальному мезоциклі є проблема підбору та поєднання засобів спеціальної підготовки в певному тренувальному занятті та з урахуванням ефекту наслідку, в тренувальному мікроциклі [1; 5]. Наші дослідження відображають специфіку підготовки бар’єристок на завершальному етапі, перед офіційними змаганнями, коли особливо чітко проявляються індивідуальні особливості спортсменів, що також може вплинути на зіставлення отриманих нами результатів із результатами інших авторів, які досліджують інші періоди річного циклу підготовки[3; 5]. The specific of track-and-field needs planning of preparation in training employment after a few track-and-field exercises which considerably differ after the structure of motive actions and terms of their implementation. One of main problems of optimization of training process in pre-contention meso cycle there is a problem of selection and combination of facilities of the special preparation in certain training employment and taking into account the effect of consequence, in a training mikro cycle. Our researches represent the specific of preparation of track and field athletics of female hurdlers on the finishing stage, before official competitions, when the individual features of sportsmen show up especially clearly, that also can influence on comparison the results got by us with the results of other authors, which investigate other periods of annual cycle of preparation.
The Combination of Training Facilities in Before Competitive Meso Cycle in the Training Process of Track and Field Athletics of Female Hurdlers
Keywords: передзмагальний мезоцикл; спеціальна підготовленість; змагальна діяльність; тренувальні засоби; pre-contention meso cycle; special preparedness; contention activity; trainings facilities