Теоретично-концептуальні основи ерготерапії - Андрійчук, Ольга Ярославівна; Грейда, Наталія Богданівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У навчально-методичному посібнику подана теоретична інформація з елементами практичного застосування, яка добута зі спеціалізованих літературних джерел, де узагальнено основні напрямки діяльності ерготерапевта. Ерготерапія допомагає особам з інвалідністю або після травми чи захворювання відчувати себе комфортно у побуті та суспільстві, допомагає долати життєві труднощі у самообслуговуванні, продуктивній діяльності, спілкуванні та професійній діяльності. Рекомендовано здобувачам освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 227 Терапія та реабілітація освітньо-професійної програми Фізична терапія, ерготерапія, які вивчають освітній компонент «Основи ерготерапії», асистентам ерготерапевта та ерготерапевтам.
Keywords: самообслуговування; соціалізація; ерготерапія верхньої кінцівки; ергономіка в ерготерапії; безбар'єрне середовище; доступне середовище; бар'єри для маломобільних; пасивний діапазон руху; активний діапазон руху; 615.851.3(072)