Оцінка соціально-економічних особливостей Західного регіонального ринку житлової нерухомості України - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Мукачівський державний університет, 2018)
В даній статті відображено результати аналізу основних соціальних та економічних характеристик притаманних Західному регіональному ринку житлової нерухомості України в межах до запропонованого автором бачення територіального регіонування країни. В процесі дослідження автором було взято до уваги економічні, соціальні, демографічні, географічні особливості регіону. Також, здійснене автором дослідження знаходить своє відображення в показниках наявного житлового фонду, валового регіонального продукту, динаміки показників прийнятої в експлуатацію загальної площі житла в регіоні, капітальних інвестицій в будівництво, динаміки показників середньої вартості квадратного метру житла тощо. Унікальність даного дослідження полягає в обґрунтуванні теоретичних та практичних гіпотез ефективності функціонування регіональних ринків житла в Україні на основі емпіричних, соціальних, економічних та потенційних переваг регіону.

This article presents the results of the analysis of the main social and economic characteristics of the inherent Western real estate market of Ukraine in the framework of the author's proposed vision of the country's territorial region. In the course of the research, the author took into account the economic, social, demographic, and geographic features of the region. Also, the author of the study is reflected in the indicators of the existing housing stock, the gross regional product, the dynamics of the indicators adopted in the operation of the total area of housing in the region, capital investment in construction, dynamics of indicators of the average cost per square meter of housing, etc. The uniqueness of this study is to substantiate the theoretical and practical hypotheses of the effectiveness of functioning of regional housing markets in Ukraine on the basis of the empirical, social, economic and potential advantages of the region.
Assessment of socio-economic features west regional market of housing property of Ukraine
Keywords: потенціал регіону; регіональний продукт; конкурентоспроможність; капітальні інвестиції; житловий фонд; регіонування; ціноутворення; ринковий попит; кон’юнктура ринку; ринок житла західного регіону; regional potential; regional product; competitiveness; capital investment; housing stock; regionalization; pricing; market demand; market conditions; housing market of the western region