Перспективи транскордонного співробітництва України та Білорусі на прикладі Волинської області - Миронова, О. І.; Myronova, O. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Волинська область співпрацює з Білоруссю у рамках єврорегіону «Буг» більше 15-ти років. Цей період співробітництва відзначений позитивними напрацюваннями, розвиток яких втілено у “Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Волинської області, Львівської області та Брестської області на 2014-2020 роки”. Процес підготовки та підписання даного документу є вагомим кроком на шляху транскордонного співробітництва та прикладом для учасників інших єврорегіонів.

The Volyn Oblast cooperates with Belarusian within the framework of the European region "Boog" more than 15-ти years. This period of collaboration is marked positive works, development of that is incarnate in "Strategy of transfrontal collaboration of the Lublin Voivodeship, Volyn Oblast, Lviv Oblast and Brest Oblast on 2014-2020". A process of preparation and signing of this document is a ponderable step on the way of transfrontal collaboration and example for the participants of other European regions.
Prospects of transfrontal collaboration of Ukraine and Belarus on the example of the Volyn Oblast
Работу виконано на кафедрі міжнародної інформації СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: транскордонне співробітництво; Волинська область; Республіка Білорусь; єврорегіон «Буг»; transfrontal collaboration; Volyn Oblast; Republic of Belarus; European region "Boog"