Психоаналітичний підхід до моделювання процесу масової комунікації - Косюк, Оксана Михайлівна; Kosiuk, O. M. (Таврический национальный университет им. В.И. Вернадского, 2011)
У статті розглядається можливість введення додаткового (психоаналітичного) критерію для підтвердження функціонування чотирьох універсальних моделей у царині масової комунікації. The article considers the possibility of additional (psychoanalytic) criterion introduction for four universal models functioning confirmation in mass communication. В статье рассматривается возможность введения дополнительного (психоаналитического) критерия для подтверждения функционирования четырех универсальных моделей в области массовой коммуникации.
The psychoanalytic approach to the mass communication process modelling
Косюк Оксана Михайлівна - канд. філол. наук, доцент кафедри видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: модель; комунікація; маси; психоаналіз; трансмісія; ритуал; розголос; рецепція; model; communication; the masses; psycho-analysis; ransmission; ritual; publicity; reception