Екологічна термінологія як основа формування екологічної культури студентської молоді - Демчук, Володимир Васильович; Крюков, Віталій Лукіч; Сологор, Катерина Андріївна; Demchuk, Volodymyr V.; Kriukov, Vitalii L.; Solohor, Kateryna A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Формування екологічної культури студентської молоді неможливе без засвоєння нею основних екологічних термінів та понять, які важливі для розуміння складності сучасних екологічних проблем та шляхів їх вирішення. За спеціально підготовленою нами анкетою було досліджено рівень базових екологічних знань студентів молодших курсів хімічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки, які навчаються за двома спеціальностями: хімія та екологія. Виявилося, що студенти ще недостатньо володіють текологічною термінологією, причому це майже не залежить від обраної ними майбутньої спеціальності. Ecological culture training of student youth is impossible without learning main ecological terms and definitions, which are important for understanding the complexity of modern ecological problems and methods of their solutions. Basic ecological knowledge of first-grade students in the Department of Chemistry of Lesya Ukrainka Volyn National University, who study on ecology and chemistry specializations, was evaluated using a specially developed questionnaire. It was estimated that most students are not familiar with ecological terminologywell enough; this observation is independent of the chosen specialization.
Ecological Terminology as the Basis for the Formation of Ecological Culture Among Student Youth
Keywords: екологічні терміни; екологічна культура; анкетування; ecological terms; ecological culture; questionnaire