Віктимологія та пенітенціарна психологія - Мудрак, Ігор Аркадійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою навчальної дисципліни «Віктимологія та пенітенціарна психологія» є засвоєння понять і закономірностей у сфері теорії та практики пенітенціарної психології, опанування основним інструментарієм вивчення особистості засуджених, особистості працівників та колективу ДКВС; самопізнання і саморозвитку; набуття теоретичних знань, практичних умінь та навичок з використання психолого-педагогічних технологій, створення теоретичного підґрунтя для подальшого практичного використання отриманих знань та соціально-виховної роботи з засудженими. У методичних рекомендаціях представлені завдання до практичних занять з навчального курсу «Віктимологія та пенітенціарна психологія» для студентів освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форм навчання спеціальності «Психологія».
Keywords: пенітенціарна психологія; психологія засудженого; девіантна поведінка; професійна деформація; 343.988(072)+343.811:159.9(072)