Формування способів міркування у дітей з мовленнєвими порушеннями - Дордюк, Вікторія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі розроблено та експериментально перевірено особливості формування способів міркування у дітей старшого дошкільного віку із мовленнєвими порушеннями. У першому розділі розкриваються теоретичні основи досліджуваної проблеми, зокрема, з’ясовано сутність зв’язного мовлення в теорії та практиці спеціальної освіти, а також проаналізовано зміст і принципи програмних вимог щодо побудови міркувань дітей з мовленнєвими порушеннями. Другий розділ присвячений експериментальному дослідженню процесу формування способів міркування у дітей старшого дошкільного віку із мовленнєвими порушеннями.
Keywords: міркування; зв’язне мовлення