Академічна риторика та письмо - Костусяк, Наталія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Вибірковий освітній компонент зорієнтований на засади пріоритетного нині компетентнісного підходу та спрямований на оволодіння комплексом знань, умінь і навичок, необхідних для освітньо-наукової діяльності успішного фахівця, який оперує технологіями вербальної (усної та писемної форм) і невербальної майстерності академічного мовлення, методиками та методологіями презентації власних напрацювань; здатен критично мислити, екстраполювати основні закони та прийоми красномовства на сферу освіти, навчання, викладання й дослідження; розмовляє вишліфуваною, літературно правильною українською мовою; уміє словесно виразити результати свого дослідження, згенеровані нові ідеї з певного наукового напряму відповідно до освітньо-наукової програми.