Шкільні музеї Володимир-Волинського району Волинської області як краєзнавчий потенціал - Павловська, Тетяна Сергіївна; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Окреслено нормативно-правову базу документів, що визначають умови створення та функціонування шкільних музеїв. Охарактеризовано профільну структуру шкільних музеїв Володимир-Волинського району та їх просторове розміщення в розрізі територіальних громад (ТГ). Виділено проблемні питання функціонування цих музеїв та запропоновано заходи щодо їх вирішення.
Keywords: Волинська область; Володимир-Волинський район; децентралізація; музеї; шкільні музеї; територіальні громади