Логіка - Семенов, Андрій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
«Логіка» є навчальним курсом циклу загальної підготовки відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра відповідних галузей знань та спеціальностей (міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії) і визначає обсяг тематичних питань, які повинен засвоїти студент, літературу, орієнтовну тематику логічних завдань, рефератів (фіксованих виступів), категоріальний апарат, перелік контрольних питань. Курс «Логіка» розроблено з метою вивчення студентами базових логічних знань, оволодіння основними правилами та прийомами логічного мислення та вміння їх застосовувати у процесі професійної, навчальної, науково-пізнавальної і соціально-комунікативної діяльності. У курсі представлено результати традиційних і сучасних досліджень з логіки, які апробовані для спеціальності міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії.
Keywords: Логіка; формальна логіка; закони мислення