Біоморфологічні особливості судинних рослин проектованої екологічної стежки ботанічного заказника „Ялинник” (Любомильський район, Волинська область) - Терещук, Юлія Вікторвівна; Кузьмішина, Ірина Іванівна; Tereshhuk, Yu. V.; Kuz'mishyna, I. I. (Одесский национальный морской университет ; Украинская государственная академия железнодорожного транспорта ; Институт морехозяйства и предпринимательства, 2013)
За результатами ботанічних досліджень 2012–2013 рр. на території заказника «Ялинник» для створення екологічної стежки нами виявлено 81 вид судинних рослин, серед яких 3 перебувають під охороною Червоної книги України. Проведений біоморфологічний аналіз за класифікацією І.Г.Серебрякова засвідчив переважання полікарпіків із значною участю дерев та кущів. Наявність представників всіх типів біоморф проектованої екологічної стежки сприятиме проведенню різнопланових екскурсій.
Keywords: заказник «Ялинник»; екологічна стежка; судинні рослини