Криміналістична лінгвістика : програма вибіркової навчальної дисципліни - Каліщук, Діана Миколаївна; Kalishchuk, Diana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма вибіркової навчальної дисципліни «Криміналістична лінгвістика» призначена для студентів 4 курсу денної форми навчання напряму підготовки 6.020303 Філологія (Прикладна лінгвістика). Предметом вивчення навчальної дисципліни є мова, яка функціонує у сферах законодавства, правозастосування, судочинства, нотаріату, юридичної документації, правничої науки й освіти, правової інформації та правової публіцистики. Вона визначає функції та специфіку мови права, її основні різновиди і жанри, систему правил створення й інтерпретації правових текстів. Вивчення курсу «Криміналістична лінгвістика» передбачає використання контенту дисциплін, дотичних до даної дисципліни, а саме правознавства, а також соціології, антропології, політології, культурології, психології та філософії.Мета викладання навчальної дисципліни «Криміналістична лінгвістика» полягає в тому, щоб ознайомити студентів з сучасними технологіями проведення допиту та експертизи, сформувати теоретичні, аналітичні та методичні навички для проведення практичних робіт в галузі криміналістичної лінгвістики.
Програма вибіркової навчальної дисципліни «Криміналістична лінгвістика» підготовки бакалаврів, галузі знань 03 Філологія, спеціальності 035 Філологія (Прикладна лінгвістика), за освітньою програмою Прикладна лінгвістика.
Keywords: правові питання мови; юридична практика; лінгвістична експертиза; Криміналістична лінгвістика